مقبوله عمربنحنظله ازجمله روایات علاجیه ( عرض ) در حوزه اخبار متعارض و بحث ولایت فقیه است که فقها نوعاً به مضمون آن باورمند بودهاند، مرحوم غروی از اندیشمندان معاصر در کتاب فقه استدلالی، افزون بر سند، به مضمون این روایت اشکالاتی را وارد دانسته و آن را از مؤثرترین اخبار آحاد منحوله در ایجاد انحراف و کژی در اسلام و عامل اختلاف شیعه و اهل سنت قلمداد کرده است. این مقاله با بررسی سند روایت، دلایل ایشان را در نقد این حدیث تحلیل و باورمند گردیده که مقبوله عمربنحنظله بر اساس شرایط عینی و واقعی در زمان امام صادق (ع) در باب اختلاف الحدیث شکلگرفته و از سوی ایشان برای رفع تعارض احادیث و بهمنظور علاج بین آنها مطرح شده است لذا هر کدام از بخشهای آن با اصول و روایات دیگر پشتیبانی می شود نتیجه این که نفس این روایت هیچگاه در صدد ایجاد اختلاف بین شیعه و اهل سنت نبوده و این روایت با دلائل ارائه شده تضعیف نمی-گردد و نمیتوان یکباره آن را مردود اعلام کرد.
ترک لادانی, زهرا, & حاج اسماعیلی, محمدرضا. (1399). بررسی و نقد دیدگاه مرحوم غروی در تضعیف و ردّ مقبوله عمربن حنظله. نیم سالنامه علمی-ترویجی حدیث و اندیشه, 15(30), 227-249.
MLA
زهرا ترک لادانی; محمدرضا حاج اسماعیلی. "بررسی و نقد دیدگاه مرحوم غروی در تضعیف و ردّ مقبوله عمربن حنظله". نیم سالنامه علمی-ترویجی حدیث و اندیشه, 15, 30, 1399, 227-249.
HARVARD
ترک لادانی, زهرا, حاج اسماعیلی, محمدرضا. (1399). 'بررسی و نقد دیدگاه مرحوم غروی در تضعیف و ردّ مقبوله عمربن حنظله', نیم سالنامه علمی-ترویجی حدیث و اندیشه, 15(30), pp. 227-249.
VANCOUVER
ترک لادانی, زهرا, حاج اسماعیلی, محمدرضا. بررسی و نقد دیدگاه مرحوم غروی در تضعیف و ردّ مقبوله عمربن حنظله. نیم سالنامه علمی-ترویجی حدیث و اندیشه, 1399; 15(30): 227-249.