1
عضو هیأت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه شهید چمران اهواز/ اهواز/ ایران
2
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث دانشگاه قم
چکیده
صیانت قرآن از تحریف از مهمترین موضوعات مورد تأکید عالمان شیعی میباشد که در ذیل آن، موضوع رفع تعارض در روایات آمدن یا نیامدن نام اهل بیت(ع) در قرآن مطرح شده است. نگارنده به بررسی دلالی و رفع تعارض دو دسته روایت که در بادی امر وجود تعارض در آنها مشهود است، پرداخته است. روایت اول، تصریح به عدم ذکر نام اهل بیت(ع) در قرآن به منظور صیانت آن از تحریف دارد و روایت دوم در ذیل آیه 50 سوره مریم اشاره به نام امام علی(ع) در تفسیر واژه «علیاً» دارد. در مواجهه با این دوگانه متعارضنما، نگارنده با ابزار کتابخانهای و روش توصیف و تحلیل مباحث به بررسی دلالی و سندی دو روایت پرداخته و مباحث این نوشتار را کشف، استخراج و به شیوه کنونی بیان نموده است. در پس چینش آیات قرآن در سورهها، اسراری نهفته است که حکایت از رعایت مهندسی دقیقی دارد. هندسهای که دو ضلع دارد: از طرفی سخن حق را باید به گوش مخاطبان برساند و از طرفی این سخن حق نباید مورد سوء استفاده، تحریف و تغییر دشمنان و بدخواهان دین خدا قرار گیرد. آیه 50 سوره مریم همین گونه است.
حیاتی, مهدی, & پوراقبال, قدسیه. (1400). بررسی و رفع تعارض در روایات آمدن یا نیامدن نام اهل بیت (ع) در قرآن. نیم سالنامه علمی-ترویجی حدیث و اندیشه, 16(32), 205-228.
MLA
مهدی حیاتی; قدسیه پوراقبال. "بررسی و رفع تعارض در روایات آمدن یا نیامدن نام اهل بیت (ع) در قرآن". نیم سالنامه علمی-ترویجی حدیث و اندیشه, 16, 32, 1400, 205-228.
HARVARD
حیاتی, مهدی, پوراقبال, قدسیه. (1400). 'بررسی و رفع تعارض در روایات آمدن یا نیامدن نام اهل بیت (ع) در قرآن', نیم سالنامه علمی-ترویجی حدیث و اندیشه, 16(32), pp. 205-228.
VANCOUVER
حیاتی, مهدی, پوراقبال, قدسیه. بررسی و رفع تعارض در روایات آمدن یا نیامدن نام اهل بیت (ع) در قرآن. نیم سالنامه علمی-ترویجی حدیث و اندیشه, 1400; 16(32): 205-228.