2
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشکده علوم قرآنی مشهد،دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم،شهر مشهد،ایران
چکیده
در مصادر روایی اهل سنت روایتی از پیامبر اکرم(ص) به نقل از ابوهریره گزارش شده است. روایت مزبور، با ملامت حضرت موسی(ع) نسبت به حضرت آدم(ع) مبنی بر علت خروجش از بهشت آغاز و با پاسخ حضرت آدم(ع) و غلبه ایشان برحضرت موسی(ع) به پایان میرسد. این پژوهش به روش تحلیلی و تاریخی به دنبال پاسخ به این سوال است که آیا روایت «احتجاج حضرت موسی(ع) و حضرت آدم(ع)» به لحاظ سندی و دلالی دارای اعتبار است؟ این روایت که به طور گسترده در منابع مختلف اهل سنت گزارش شده است، به جهت سند و محتوا دارای اشکالات متعدد میباشد. نوشتار پیشرو در صدد اعتبارسنجی روایت مزبور بوده و آن را از جهت سند و محتوا مورد نقد و بررسی قرار میدهد. تفرد ابوهریره در نقل روایت، اضطراب در متن آن، القای اندیشة جبرگرایی، تجسیم خداوند متعال، تعارض با عصمت پیامبران و تبعیض میان آنان، واکنش علمای فریقین نسبت آن و چگونگی دیدار این دو پیامبر(ص)، از جمله عواملی هستند که احتمال جعلی و ساختگی بودن آن را تقویت میکند.
نوروزی, مجتبی, & خراسانی, زهرا. (1401). اعتبارسنجی روایت «احتجاج حضرت موسی(ع) و حضرت آدم(ع)». نیم سالنامه علمی-ترویجی حدیث و اندیشه, 17(33), 188-211.
MLA
مجتبی نوروزی; زهرا خراسانی. "اعتبارسنجی روایت «احتجاج حضرت موسی(ع) و حضرت آدم(ع)»". نیم سالنامه علمی-ترویجی حدیث و اندیشه, 17, 33, 1401, 188-211.
HARVARD
نوروزی, مجتبی, خراسانی, زهرا. (1401). 'اعتبارسنجی روایت «احتجاج حضرت موسی(ع) و حضرت آدم(ع)»', نیم سالنامه علمی-ترویجی حدیث و اندیشه, 17(33), pp. 188-211.
VANCOUVER
نوروزی, مجتبی, خراسانی, زهرا. اعتبارسنجی روایت «احتجاج حضرت موسی(ع) و حضرت آدم(ع)». نیم سالنامه علمی-ترویجی حدیث و اندیشه, 1401; 17(33): 188-211.