امر به معروف و نهی از منکر به دلیل نقشی که در رشد جامعه دارند، از مسائل مهم مورد اشارۀ قرآن هستند. در قرآن کریم، امر به معروف به معنای فرمان دادن به هر کاری که عقل و شرع آن را خوب بداند و نهی از منکر به معنای نهی از هر کاری که عقل یا شرع آن را بد بداند، آمده است. مکتب حیاتبخش اسلام، با نگاه کلان به زندگی اجتماعی انسان، جایگاه برجستهای را به این دو امر اختصاص داده و آنها را از مهمترین ساز و کارها برای تداوم ارزشها و هنجارها و از بزرگترین اصول نظارتی در جامعه اسلامی دانسته است. مقاله حاضر با روشکتابخانهای و رویکردی توصیفی، با هدف بیان نقش امر به معروف و نهی از منکر در رشد جامعه، بر اساس مستندات قرآنی و با تأکید بر دیدگاه مقام معظم رهبری به مواردی همچون: ایجاد وحدت، اقامۀ قسط و عدل، ایجاد امنیت در جامعه، اعتلای سطح بینش اجتماعی، سالمسازی محیط جامعه و بصیرت نسبت به توطئههای دشمنان پرداخته است.
حقی, ریحانه, & اکبرزاده, هاجر. (1402). واکاوی نقش امر به معروف و نهی از منکر در رشد جامعه اسلامی مبتنی بر رویکرد قرآنی و با تأکید بر دیدگاه آیت الله خامنه ای. نیم سالنامه علمی-ترویجی حدیث و اندیشه, 18(35), -.
MLA
ریحانه حقی; هاجر اکبرزاده. "واکاوی نقش امر به معروف و نهی از منکر در رشد جامعه اسلامی مبتنی بر رویکرد قرآنی و با تأکید بر دیدگاه آیت الله خامنه ای". نیم سالنامه علمی-ترویجی حدیث و اندیشه, 18, 35, 1402, -.
HARVARD
حقی, ریحانه, اکبرزاده, هاجر. (1402). 'واکاوی نقش امر به معروف و نهی از منکر در رشد جامعه اسلامی مبتنی بر رویکرد قرآنی و با تأکید بر دیدگاه آیت الله خامنه ای', نیم سالنامه علمی-ترویجی حدیث و اندیشه, 18(35), pp. -.
VANCOUVER
حقی, ریحانه, اکبرزاده, هاجر. واکاوی نقش امر به معروف و نهی از منکر در رشد جامعه اسلامی مبتنی بر رویکرد قرآنی و با تأکید بر دیدگاه آیت الله خامنه ای. نیم سالنامه علمی-ترویجی حدیث و اندیشه, 1402; 18(35): -.